Teknősvár magánóvoda

Aktuális

 

 

Élet az óvodában

Élet a teknőrvár magánóvodában

 

Partnereink

Teknősvár Magánóvoda munkatársai

Kubicsekné Szabó Tünde - tulajdonos, óvodapedagógus

Kubicsekné Szabó Tünde vagyok, három gyermek édesanyja. Nagy álmom vált valóra azzal, hogy 2011-ben létrehoztuk a Teknősvár Magánóvodát. Tulajdonosként legfőbb célom, hogy a hozzánk járó gyermekek színes egyéniségű, kedves, derűs, mindenre nyitott óvodásként jussanak el az iskolás korig. Ehhez a munkához azonos értékrenddel bíró, megfelelően képzett, motivált pedagógusokat kerestem. Igyekszem pozitív, ösztönző, támogató légkört kialakítani, melyben munkatársaimmal jó érzés a közös célokért és óvodásaink jövőjéért együtt dolgozni.

Viczai Annamária - óvodapedagógus

Kanizsainé Viczai Annamária vagyok, 1998-ban végeztem a Kecskeméti Tanítóképző Főiskola óvodapedagógus-tanító szakán. Pedagógiai hitvallásom alapja, hogy segítsem a rám bízott gyermekeket abban, hogy egyéni adottságaiknak megfelelően fejlődve ismerhessék meg önmagukat és az őket körülvevő világot. Mindezt a komplexitás segítségével, változatos tevékenységek gyakorlásával, játékos ismeretszerzéssel, szeretetelvű neveléssel kívánom elérni. Egyik szívügyem az anyanyelvi nevelés, ezért szakirányú továbbképzésen is részt vettem. Jelenleg a Dzsungel csoportban várom a gyermekeket.

Árva-Tóth Zsoltné Erika - óvodapedagógus

Árva-Tóth Zsoltné Erika vagyok. Kecskeméten születtem. Egy fiam és két nevelt gyermekem van. 2010-ben végeztem a dajka képzőt. Mindig szerettem volna gyerekek között lenni. Megismertetni velük a szereteten alapuló értékrendet, az odafigyelést. Hiszem, hogy ha én így viszonyulok hozzájuk, akkor a pozitív példa viszonzásra talál. Szeretem a munkám, a nevelő közösséget. Örülök, hogy itt dolgozhatok. Motivál a tisztaság, a rend és a gondoskodás.

„A gyermek védtelen kis teremtmény, akinek gondját viseljük, e gondoskodásért cserébe, nap mint nap mind azzal a szeretettel halmoz el minket, amit mástól nem kapunk meg.”

György Zsanett - óvodapedagógus

György Zsanett vagyok, a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai Karán végeztem 2013-ban, majd 2016-ban a Szegedi Tudományegyetem neveléstudományi mesterszakán szereztem diplomát. Korábban lehetőségem nyílt Csehországban és Szlovákiában interkulturális kompetencia fejlesztő tréningeken részt venni, és az ott tanultakat igyekszem a mindennapi nevelőmunkámba beépíteni.  Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem neveléstudományi mesterszakán tanulok. Elengedhetetlennek tartom, hogy a gyerekek jól érezzék magukat az óvodában, és eközben kapják meg a szeretetet és biztonságot. Arra törekszem, hogy minden gyermek életkorának, egyéniségének megfelelő, differenciált fejlesztést kapjon, és az óvodás évek végére elérje az iskolakezdéshez szükséges érettséget. Jelenleg a Némó csoportban várom a kisgyermekeket.

Hajagos Eszter - óvodapedagógus

Hajagos Eszter vagyok, diplomámat a Kecskeméti Tanítóképző Főiskolán, óvodapedagógus szakon szereztem meg 2015-ben. Rendkívül szerencsésnek érzem magam, hogy fiatal pedagógusként ebben a magán óvodában helyezkedhettem el. Szeretném minden rám bízott gyermek fejlődését a leghatékonyabban elősegíteni, a szeretetteljes légkört és az érzelmi biztonságot megteremteni a csoportban. Célom, hogy mindnyájan érdeklődéssel forduljanak az őket körülvevő világ felé, annak felfedezése és megismerése öröm legyen számukra. Tapasztalataimat kreativitásommal és szorgalmammal igyekszem bővíteni.

Kiss Dóra - óvodapedagógus

Kiss Dóra vagyok, a Kecskeméti Főiskola, Pedagógusképző karán, óvodapedagógus szakon végeztem 2017-ben. A gimnáziumban tagja voltam a helyi musical tánckarnak, ahol óvodáskorú gyermekek is a csoport részét képezték. Ekkor döntöttem úgy, hogy ezen a pályán szeretném folytatni. Célom, hogy a gyerekek játékon keresztül tapasztaljanak, ismerjék meg az őket körül vevő világot. Mindenki egyéniségének és életkorának megfelelően fejlődjön. Mindezt szeretetteljes légkör keretein belül. Munkásságomban a komplexitásra törekszem, a változatos, élményalapú tevékenységek során.

Fekete Andrea - pedagógiai asszisztens

Fekete Andrea vagyok, a férjemmel és a kisfiammal élek Kecskeméten. 12 évig egy könyvelőirodában dolgoztam, de évek óta megfogalmazódott bennem, hogy a gyermekek nevelése töltené ki az életem igazán. Elhivatott odaadással tanulni kezdtem, majd 2019. februárjában gyógypedagógiai asszisztens, gyermekpszichológia konzulens tanúsítvánnyal szakképesítést szereztem. Ezt követően kisgyermeknevelő-gondozó szakot választva jelenleg végzős tanuló vagyok. Hitvallásom, hogy minden gyermek egyszeri és megismételhetetlen, ezért a differenciált nevelésben hiszek. A legfontosabb számomra a gyermek lelki és érzelmi biztonságának a megteremtése, mert ez az alapja a felnőttkori eredményes, sikeres személlyé válásnak. Feladatom, hogy az óvodába érkező gyermekek, szeretetteljes, megértő gondoskodás útján illeszkedjenek be a társaikhoz, és boldog, vidám órákat eltöltve, kiegyensúlyozottan élvezzék az óvodai életet.

Budai Józsefné – Jutka néni - konyhás néni

Évtizedeken át tevékenykedtem a szakács szakmában; tapasztalatot szereztem abban, hogy milyen csapatban dolgozni, nagy létszámra főzni. 2016-ban, 40 éves munkaviszonnyal nyugdíjas lettem. 2019-től dolgozom a Teknősvár Magánóvodában, mint szakács. Nagyon szeretem a gyerekeket; négy unokám és két dédunokám van, ők az életem értelmei.
 

Bódiné Gere Andrea - tisztaság

Bódiné Gere Andrea vagyok. Két fiúgyermek édesanyja. Tanulmányaimat 1999-ben Kiskunfélegyházán, a Kossuth Lajos Szakközépiskolában végeztem. Kecskemétre 2000-ben költöztem. Nemrég lehetőségem nyílt arra, hogy az óvodai életnek részese legyek. Úgy hiszem, hogy a körülöttünk lévő tisztaság és rend befolyásolja mindennapjainkat. Örömmel tölt el, hogy a gyermekek között lehetek és segíthetek ennek megvalósításában. Fontosnak tartom a higiéniát a szép igényes környezetet. Hiszen egészséget, boldogságot, nyugalmat hoz életünkbe.

Szabados Andrea - gyógypedagógus-logopédus

1990-ben végeztem a kecskeméti Tanítóképző Főiskolán általános iskolai
tanítóként. Már a kezdetektől a differenciálás és az egyéni
képességfejlesztés híve voltam, ezért jelentkeztem a Gyógypedagógiai
Főiskolára, ahol 2000-ben végeztem. Azóta dolgozom Kecskeméten
logopédusként. 2015-ben szakvizsgáztam fejlesztő, differenciáló pedagógia
szakon.
2015 szeptemberében csatlakoztam a Teknősvár csapatához. 

Szántóné Vereb Mónika - angol

Angol nyelv és irodalom szakos bölcsész, általános iskolai tanító, középiskolai tanár, nyelvvizsgabiztos. Közel 25 éve foglalkozom az angol nyelv oktatásával. Főiskolai, majd egyetemi tanulmányaim, ösztöndíjasként Angliában (Birmingham) töltött tanítási gyakorlatom, és a különböző továbbképzések eredményeként olyan tudásra tehettem szert, amely lehetővé teszi számomra, hogy minden korosztályt megfelelő módszertani eszközökkel oktathassak. Az igazi rutin megszerzését azonban sokéves tapasztalatom adja. Külön öröm és felüdülés a Teknősvár ovisaival dolgoznom. Játékos formában, mondókákkal, dalokkal tanítom nekik mindazt, ami az ő kis hétköznapi életükben érdekes és hasznos lehet, de mindig szem előtt tartom (sok csoportos „ovis angol” tanfolyammal szemben), hogy hasznos, tartós és konkrét tudásra tegyenek szert. A Teknősvár Óvoda kiváló infrastruktúrája és környezete ideális helyszínt biztosít a nyugodt, felszabadult, kiscsoportos angol foglalkozásokhoz.

Trencsényi-Csiha Tímea - néptánc

Trencsényi-Csiha Tímea, 6 éves ikerkislányok édesanyja vagyok.
Néptánc oktató, a Ballószögi Kincsecskék gyermek néptánc csoport művészeti vezetője.
Kislány korom óta táncolok, a népzene és a néptánc mindennapjaim része,a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeumban Aprók táncházát tartok, tagja vagyok a kecskeméti Kurázsi Táncműhelynek is.
Szeretettel várom a kisgyermekeket a Teknősvár Óvodában néptánc foglalkozásaimra.
Játszunk, táncoljunk együtt! 

Kocsó Ágnes - TSMT

Kocsó Ágnes vagyok, 3 kisiskolás gyermek édesanyja. Gyógypedagógiai asszisztensként segítem Miskey-Farkas Betty TSMT-terapeuta munkáját. Ezzel az okosító tornával és hatékonyságával autista lányom fejlesztése során ismerkedtem meg pár évvel ezelőtt. Célom minél több gyermek fejlődését, idegrendszeri érését elősegíteni TSMT-terápiával. Kecskeméten több óvodába járok gyermekeket tornáztatni. Jelenleg a NJE-Pedagógusképző Kar hallgatója vagyok óvodapedagógus szakon.

Beregszászi Andrea - fejlesztőpedagógus

Beregszászi Andi vagyok, gyógypedagógus. 2017-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetemen, tanulásban akadályozottak és értelmileg akadályozottak szakirányon. 2015-ben kezdtem el dolgozni ezen a területen a Kecskeméti EGYMI Juhar utcai tagintézményében. Jelenleg otthon vagyok 2 kisfiammal, így lehetőségem van magán órák keretein belül egyéni fejlesztést (felzárkóztatást, iskolára való felkészítést, tanulás megsegítést) tartani, különböző korú gyermekeknek. A főállásom mellett szeretnék minél több kisgyermeknek segíteni, idővel pedig az egyéni fejlesztést szeretném a fő profilomnak választani. 2020 elejétől tartok egyéni és kis csoportos fejlesztéseket az óvodában.

Mezeiné Bajáki Zsanett - balett

Gyerekkorom óta táncolok- különböző stílusokban próbálhattam ki magam. A Pécsi Művészeti Gimnázium tánctagozatának elvégzése után a Kecskemét City Balett, balettművésze lettem. Mellette a Magyar Táncművészeti Egyetemet végeztem modern-kortárs próbavezető szakirányon. Pedagógus munkámat évek óta gyakorlom/csiszolom balett előkészítő és kezdő balett csoportokkal. Jelenleg a PasséBalett Iskola tanára vagyok Kecskeméten és a Felnőtt Balett- Kecskemét trénere.

Nagy Nikolett - úszás

Nagy Nikolett vagyok. A Kecskeméti Sportiskolánál dolgozom .2016-ban fejeztem be Szegeden a tanulmányaimat Sportedző, Úszó edző szakon. Már tanulmányaim során lehetőségem volt gyerekekkel foglalkozni, akkor döntöttem el, hogy a későbbiekben velük szeretnék foglalkozni. Előtte egy 2 éves Fitness-Wellness instruktor képzésre jártam itt Kecskeméten. A délelőtti óvodai úszás oktatáson kívül, délutánonként az 5-7 éves korú gyermekek részére tartok úszás oktatást. Célom, hogy minden gyermekkel megszerettessem az úszás adta mozgás örömét, élményét.

Bálint Zoltán - TOGU

A Kecskeméti Sportiskola úszó szakosztályának "nagy versenyző" csoport vezetőedzője vagyok. 1996-ban Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán edzői képesítést szereztem. 2003-ban vízi-torna továbbképzésen vettem részt a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karán. 2015-ban TRX és Foam Rolling edzésformákkal bővült tudástáram. 2016-ban végeztem el a BOSU Instruktor képzést, melynek köszönhetően, már az óvodás korú gyermekeket is fejleszthetem BOSU és TOGU eszközökkel. Évek óta tartok az óvodában fejlesztő tornát a gyermekek számára.

Marozsi Gábor - foci

Marozsi Gábornak hívnak, a Szegedi Tudomány Egyetem Juhász Gyula Pedagógus Képző karának BSC Edzői szakán vagyok első éves hallgató.  2017 Júniusban végeztem egy két éves Sportedző-és  Személyiedző szakos oktatáson, és ugyanebben az évben Márciusban sikerült megszereznem a Grassroots "C" licenszes edzői diplomát.  Jelenleg edzőként és játékosként is  tevékenykedek az SC Hírös-ép Egyesületnél és a Scoregoal Kecskeméti Futsal Clubnál.  Ezek mellett játékvezetőként is működök, ahol minden hétvégén számtalan mérkőzésen veszek részt. Régi álmom, hogy minél több gyereknek segítshessek a labdarúgás elsajátításában és megtisztelő feladat, hogy 2017 Szeptemberétől a teknősvári ovodásokkal dolgozhatok együtt.

 

Teknősvár Óvoda 6000 Kecskemét, Magvető u. 17. | Tel.: 06-20-250-9444 | Fax.: 06-76-505-106 | E-mail: info@teknosvar.hu | Web: www.teknosvar.hu