Teknősvár magánóvoda

Aktuális

Élet az óvodában

Élet a teknőrvár magánóvodában

 

Partnereink

Extra szolgáltatások

Egyénre szabott beszoktatás

Ahhoz, hogy gyermekeik érzelmileg biztonságban érezzék magukat óvodánkban, óvónőink elegendő időt és teret nyújtanak mindenki számára.
Az első időszakban az édesanyák /édesapák is részesei lehetnek mindennapi életünknek.
Ez alatt az idő alatt óvónőink igyekeznek minél jobban megismerni a gyermeket, beszélgetni a szülővel, elérni, hogy ők maguk szabályozhassák az egymáshoz való közeledést.
Ha ez megtörtént, kialakul az együtt játszás óvónő és óvodás között, ha a gyermek engedi, hogy átvegyük a gondozási feladatokat, akkor a szülőket a távolság növelésére bátorítjuk.
A folyamat mindig lépésenként történik, folyamatosan növekszik az intézményünkben eltöltött idő, miközben anya és a szeretett gyermeke között egyre nő a távolság.
A beszoktatási idő mindig egyénre szabott, gyermekenként eltérő, ezért előre nem tudjuk meddig fog tartani.
Bízunk benne, hogy a szülők részéről kialakul a bizalom és ez hozzájárul ahhoz, hogy gyermekeik vidáman és önfeledten érezzék magukat az új közösségben és az oviba járás örömtelivé váljon  mindenki számára. 

Ovibusz

Gyermeke az óvoda saját buszával, óvónői kísérettel, kényelmesen és biztonságosan juthat el az intézményünkbe minden reggel. A szolgáltatás díját az alapdíj tartalmazza.

Korszerű táplálkozás

A gyermekek növekedésének és fejlődésének egyik legfontosabb feltétele a táplálkozás. Ezért étrendünket a gyermekek szükségleteinek megfelelőn állítjuk össze. A napi háromszori étkezés mellett, délelőtt és délután is kínálunk mindig idényjellegű, friss gyümölcsöt. Pékáruink alapanyaga tönkölybúza. Kiválasztásuknál törekszünk a változatos íz-, és formavilágra. Hetente többször fogyasztunk teljes kiőrlésű terméket. Tízóraihoz és uzsonnához mindig kínálunk zöldségfélét, téli időszakban magunk csíráztatunk. A különleges ételallergiával rendelkező gyermekek étkeztetése sem okoz problémát számunkra, biztosítani tudjuk a speciális (gluténmentes, tejfehérjementes, laktózmentes…) étrendet.

Tágas udvar

Pedagógiai programunkban kiemelten fontosnak tartjuk az egészséges életmódra nevelést. Az udvarunk ennek kiváló színtere. Kialakítása, felszereltsége óvodásaink sokféle tevékenységét szolgálja. A gyermekek hatalmas ősfák árnyékában, a friss, tiszta levegőn élvezhetik a szabad játék örömét. Meglévő kressz parkunkban biciklizhetnek, rollerezhetnek, bobocarozhatnak. Az udvaron lehetőség van hinta, nagy homokozó, rugósjátékok, mókuskerék, babaház birtokbavételére is. A szabadtéri tevékenységekbe rendszeresen beépítjük a körjátékokat és dalos játékokat is. Ehhez ad helyet az udvari színpadunk, ahol jó idő esetén az ünnepségeket is bonyolítjuk. Ha az eső esik, az sem riaszt el bennünket a szabad levegőn való tartózkodástól, ilyenkor az udvari pavilonban játszunk. A színpad mögött található az óvoda kiskertje, amit a gyermekekkel közösen művelünk meg. Az udvar része az árnyékolható terasz, nyaranta itt tízóraizunk és kézműveskedünk.

Sószoba

Napirendünkbe ágyazva rendszeresen tartózkodunk a himalája sótéglákkal burkolt helyiségben, énekelünk, verselünk, mesélünk, alszunk.

Az óvodai életet színesítő foglalkozások

  • angol
  • néptánc
  • balett
  • foci
  • úszás
  • TOGU
  • egyéni fejlesztés
  • TSMT
  • logopédiai fejlesztés

Gyermekeink mondták:

„Én azért szeretek itt lenni, mert mindig van bodobács a hársfán.”
„Jó volt a tábor, mert a Tündi megengedte, hogy az udvaron locsolhassak a slaggal.”
„Óvónéni mindig szól, hogy hegyezzük a fülünket, mert a harkály kopogtat a fán.”

 

Teknősvár Óvoda 6000 Kecskemét, Magvető u. 17. | Tel.: 06-20-250-9444 | Fax.: 06-76-505-106 | E-mail: info@teknosvar.hu | Web: www.teknosvar.hu